BBF in de bres tegen “no-shows” in schoonheidssalons!

HET IS VIJF OVER TWAALF!

Meer dan 20% van de klanten daagt niet op na het maken van een afspraak.

De beautyprofessional blijft in de kou staan!

Wij willen een oplossing zien voor dit probleem!

De Belgische Beauty Federatie (BBF) stelt vast dat de grootste frustratie binnen haar sector de “no-shows” zijn; klanten die niet komen opdagen op een afspraak. Uit een rondvraag van de BBF blijkt zelfs dat 20% van het cliënteel niet komt opdagen. Dat is niet alleen frustrerend en ontmoedigend, maar salons lopen hierdoor ook nog eens vele euro’s mis. Wat kan je hier tegen doen? De BBF concludeert dat er voor gedupeerde salons momenteel geen mogelijkheden bestaan om hun kosten te recupereren. Dit moet veranderen!

De huidige regelgeving werkt niet!

Natuurlijk kan de beautyprofessional zelf de annuleringsvoorwaarden opstellen en kan hij/zij juridisch-technisch hierdoor de gederfde inkomsten recupereren. In de praktijk gaat het echter vaak om enkele tientallen euro’s per cliënt. De consument weet dat men voor dit bedrag niet zal worden vervolgd. Een incassobureau of een advocaat inschakelen om deze bedragen te innen loont de moeite niet! In de praktijk blijkt dat pas rendabel als het om bedragen vanaf € 300 gaat. Als gevolg geraken de beauty-professionals teleurgesteld, halen hun schouders op en proberen het voorval te vergeten. Dit heeft ertoe geleid dat de no-shows binnen de beauty branche een serieus probleem zijn geworden! Hoog tijd dat de BBF het opneemt voor de professionals en de beautysector.

Open brief aan DE MINISTER

De BBF wil dit probleem aan de kaak stellen door de regering hierop te attenderen. Onze voorzitter heeft een open brief gestuurd naar Minister Kris Peeters, bevoegd voor Werk, Economie en Consumentenzaken (lees hier de brief). In deze brief wordt uitgelegd wat het probleem is en waarom het belangrijk is dat hier snel wat aan gedaan wordt. Uiteraard is het niet alleen de beautysector die te lijden heeft onder deze problematiek. Het probleem komt vrijwel in alle dienstverlenende sectoren voor. Dit betekent dat onze economie jaarlijks miljoenen euro’s misloopt. Het probleem van de no-shows is dus niet enkel een probleem van individuele beauty professionals, het is een probleem dat ons allemaal raakt!

De BBF wil dat er werk gemaakt wordt van een procedure om deze relatief kleine bedragen op een rechtsgeldige en vooral betaalbare manier te kunnen innen bij de consument.

Wat doet de minister?

We zijn alvast benieuwd hoe de publieke opinie en onze Minister op deze open brief zal reageren. De BBF wil graag constructief meedenken om een oplossing uit te werken. Er moet een einde komen aan de machteloosheid van onze zelfstandigen door de no-shows te verminderen en een eerlijke en efficiënte recuperatie van de misgelopen inkomsten te garanderen. Wij houden jullie op de hoogte.

Ben jij het ook beu? help onze boodschap te verspreiden!

Ga eens een kijkje nemen op onze Facebook pagina en deel onze afbeelding met #komjeafspraakna .

 

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar

Zoek!