Voorbeeld legale documenten voor je website

De website van je beauty salon is een belangrijk marketinginstrument. Vaak is een digitaal bezoek voor nieuwe klanten de eerste ontmoeting met jouw salon. Je vertelt wie je bent en wat je doet. Je doet dat op een zo aansprekend mogelijke manier in zowel tekst als beeld. Maar een website is veel meer dan alleen een digitaal visitekaartje; het is ook de plek waar je de voorwaarden, regels en privacy maatregelen van jouw salon presenteert. Vergeet daarom niet om je website ook van deze essentiële juridische onderdelen te voorzien.

Welke legale documenten mogen niet missen?

De volgende legale documenten mogen niet missen op de website van een onderneming, dus ook niet op de website van jouw beauty salon:

  • Algemene voorwaarden
    In de algemene voorwaarden leg je als ondernemer uit wat de regels zijn, die jij hanteert bij het aanbieden van je diensten en het verkopen van je producten. Ze bieden duidelijkheid over alles wat te maken heeft met de verkoop aan de klant.
  • Disclaimer
    Dit is een vrijwaringsclausule. Het woord ‘disclaimer’ betekent ‘afwijzen’. In de disclaimer beperk je of wijs je jouw aansprakelijkheid als ondernemer af bij bepaalde situaties in je salon die eventueel risico’s met zich mee kunnen brengen.
  • Privacy statement
    Dit is een verklaring waarin je als ondernemer aan de klant uitlegt wat er met zijn of haar persoonlijke gegevens gebeurt binnen jouw salon. Je vertelt hierin welke gegevens je verzamelt, hoe je dat doet, voor welke doeleinden en hoe je de privacy van je klanten zo veel mogelijk beschermt.

Voorbeelden legale documenten

Hieronder kun je een voorbeeld downloaden van een document met algemene voorwaarden, een disclaimer en een privacy statement voor schoonheidssalons. Mogelijk zijn niet alle opgenomen bepalingen van toepassing op jouw salon of wijken jouw regels iets af. Daarom zijn de documenten beschikbaar in Word, zodat je ze zelf gemakkelijk kan aanpassen aan jouw wensen. Het is bovendien aan te raden om, voordat je de teksten op je website plaatst, ze te laten controleren door een juridisch adviseur.

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar