Belgische Beauty Federatie uit de startblokken!

Een dynamische organisatie die de problemen uit te sector in kaart wil brengen, die luistert en actief, samen met jullie, naar de beste oplossingen wil zoeken. Dat is de Belgische Beauty Federatie (BBF). Een hoogstnodig initiatief dat zowel de sector alsook de consument enkel maar ten goede zal komen.

 

Waarom een Belgische Beauty Federatie?

De BBF is een initiatief door en voor de sector. Het delen van kennis en ervaring om de positie van de gediplomeerde professionals binnen de schoonheidsbranche te versterken is belangrijk. De federatie is tevens de vertegenwoordiger en spreekbuis van de sector naar de pers en bij de overheid. De BBF zetelt o.a. in de ‘Hoge Raad voor Zelfstandigen en de KMO’ (FOD Economie), hetgeen ons in staat stelt om rechtstreeks de problemen aan te kaarten bij de juiste overheidsdiensten.

 

Alle beroepsgroepen binnen de sector verdienen een stem en een platform!

De BBF vertegenwoordigt niet enkel de schoonheidsspecialisten, maar ook de gespecialiseerde voetverzorgers, nagelstylisten, visagisten en hairstylisten. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet kan lid worden van de BBF. Het lidmaatschap is voor de klant een waarborg op een professionele behandeling. Op deze manier kunnen erkende beauty professionals zich onderscheiden en vertrouwen uitstralen naar de klanten. BBF voorziet op een webplatform waar alle aangesloten beauty professionals worden getoond. Dit biedt de klant de mogelijkheid om het kaf van het koren te scheiden in de zoektocht naar een behandeling!

 

Onze toekomst beschermen

Toen in Nederland bekend raakte dat de bevoegde Minister Schippers IPL/laser wou verbieden voor schoonheidsspecialisten, is er in geen tijd een grootscheepse actie op gang gebracht. De leiding van de Nederlandse beroepsverenigingen was hierbij van vitaal belang. Op zo’n situatie is de Belgische sector vandaag de dag niet voorbereid. “Dit heeft ons wakker geschud. Het is vandaag dat we ons moeten organiseren om klaar te staan voor de uitdagingen van morgen. In de onderhandelingen met diverse overheidsinstanties merken we dat het ook in België vijf voor twaalf is!” weet voorzitter Mario Blokken.

 

Door de sector, voor de sector

Als dynamische beroepsorganisatie willen we vooral “vooruit” met de sector. Er staan grote uitdagingen op ons te wachten!

‘Door de sector, voor de sector’ zal een belangrijk instrument worden in de werking van onze federatie. Om te kunnen werken aan oplossingen is het noodzakelijk dat we eerst de problemen in kaart brengen. Daarom zullen we bij de opstart van de BBF een aantal werkgroepen opstarten. Het doel van deze werkgroepen is vooral de werking van de deelsectoren in kaart te brengen, de pijnpunten te bepalen en samen met de professionals te zoeken naar oplossingen. De adviezen van deze werkgroepen zullen het actieplan van onze beroepsfederatie aansturen.

Iedereen die professioneel actief is in de sector is welkom om deel te nemen aan de werkgroepen. We zullen 4 werkgroepen opstarten:

  • Schoonheidsverzorging
  • Pedicure
  • Nagelstyling
  • Visagie

“De eerste bijeenkomst van de werkgroepen staat al dit najaar gepland in Antwerpen. De doelstelling van deze eerste vergadering is om de pijnpunten in kaart te brengen. Dit kan gaan van globale problemen in de sector tot kleinere euvels waar je als professional mee zit. De uitkomst zal de leidraad vormen van ons actieplan voor de eerste jaren.” aldus Mario Blokken. We willen iedereen uit de sector uitnodigen om deel te nemen aan deze werkgroepen!

 

Tot slot…

De BBF wil vooral een invulling geven aan de zeer snel veranderlijke omstandigheden van de sector en zijn spelers. Ben jij klaar om aan boord te komen van dit project? Vraag dan snel je lidmaatschap aan of kom meedenken in één van onze werkgroepen! Wij kijken alvast enorm uit naar onze “samen”-werking…

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar