Bereid je nu al voor op een vlotte en stressvrije feestperiode

Om de kerst- en eindejaarsperiode voor jou en je cliënten zo soepel en stressvrij mogelijk te laten verlopen, geven we je enkele tips om je salon klaar te stomen voor deze drukke feestperiode.

Zorg voor een gedetailleerd plan voor jou en je team

Alles begint met een gedetailleerd plan voor de komende weken. Wat ga je de komende periode aanbieden, welk behandelingen of promo’s wil je doen,…? En zorg ervoor dat ook je team tijdig gebrieft is van alle speciale aanbiedingen en procedures.

Optimaliseer je Agenda

Een goed georganiseerde en geoptimaliseerde agenda zorgt ervoor dat je behandelingen op efficiënte wijze kan inplannen. Overweeg ook om eventueel langere openingstijden of extra dagen aan te bieden om zo aan de grotere vraag te voldoen.

Stockbeheer

Bestel tijdig en voldoende producten en benodigdheden voor de komende weken. Denk daarbij ook aan aangepaste cadeauverpakkingen en decoraties.

Marketing en Promotie

Maak je klanten al warm voor de komende aanbiedingen via sociale media, digitale nieuwsbrieven en je website.

Zet je salon alvast in feestsfeer!

Met de nodige decoratie haal je alvast de feestelijke kerstsfeer in huis. Zo kunnen ook je klanten alvast proeven van de feestvreugde!

Aandacht voor je klant

Klanten stellen het op prijs als je de tijd neemt om hun wensen en behoeften te begrijpen. Door middel van een persoonlijke touch creëer je een positieve indruk. Daardoor zullen je klanten sneller geneigd zijn om terug te komen.

Je kan bijvoorbeeld ook na afloop van hun afspraak een bedankberichtje sturen en vragen wat ze ervan vonden. Het toont aan dat je hun mening waardeert en dat je er alles aan doet om eventuele zorgen of problemen snel aan te pakken.

Een vlotte en succesvolle eindejaarsperiode begint dus met een goede voorbereiding!

Nog geen lid van de BBF?

Laat aan je klanten zien dat je een betrouwbare en vakkundige beautyprofessional bent, door je aan te sluiten bij de Belgische Beauty Federatie via www.beautyfed.be/register! Als je aan alle voorwaarden voldoet, mag je ons logo dragen als erkende beautyprofessional. Via de zoekfunctie op onze website kunnen consumenten binnen hun regio gemakkelijk zoeken naar goed opgeleide schoonheidsspecialistes, nagelstylistes, visagistes,….. Doe hier je voordeel mee!

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar