Dag winterhuid, hallo stralende lentehuid!

Stralende lentehuid dankzij microdermabrasieDe lente is begonnen! De zon straalt weer wat vaker, maar hoe zit het met je huid? Straalt die ook? Veel mensen klagen in deze tijd van het jaar dat hun huid zo dof oogt. Ook voelt de huid na een lange winter mogelijk niet zo zacht en egaal meer aan. Wat kun je daaraan doen? De Belgische Beauty Federatie geeft hier tips voor behandelingen, die de doffe winterhuid omtoveren tot een stralende lentehuid. We besteden ook aandacht aan adviezen om je klanten het beste te helpen en zich voor te bereiden op de zonnige maanden van het jaar. Dag doffe winterhuid en hallo stralende lentehuid!

Microdermabrasie voor een stralende lentehuid

Veel mensen hebben in de winter meer moeite om hun huid in balans te houden. Dat is o.a. te wijten aan de koude lucht buiten en de droge en warme lucht binnen onder invloed van de verwarming. We zien dan ook vaak in de winter een doffe huid met schilfertjes en irritatie. Een goede behandeling om dit probleem mee aan te pakken, is microdermabrasie. De microkristallen, die hierbij tegen de huid worden gespoten, zorgen voor het verwijderen van de dode huidcellen (schilfertjes). Hierdoor komt nieuwe huid aan de oppervlakte. Je stimuleert hiermee de huidvernieuwing en het herstel van de huid. Het geeft direct die gezonde glow terug.

Fruitzuren: intensieve peeling en verzorging

Microdermabrasie zorgt enkel voor een mechanische peeling. Grote kans dat de huid van je klanten bij de wisseling van het seizoen wel wat meer ondersteuning kan gebruiken. Een fruitzuur peeling kan dan een geschikte vervolgbehandeling zijn. Hoewel beide behandelingen dode huidcellen verwijderen, gaat een fruitzuurpeeling nog een stapje verder. De verschillende fruitzuren kunnen namelijk heel gericht specifieke huidproblemen aanpakken. Heeft je klant last van onzuiverheden en acne? Dan biedt een behandeling met salicylzuur goede resultaten. Of misschien heeft je klant pigmentvlekken, die de huid minder egaal maken? Dan is een peeling met melkzuur ideaal. Wil je klant de tekenen van het ouder worden verminderen? Kies dan voor een peeling met glycolzuur.

Huidverzorgingsproducten aanpassen

De overgang van het ene seizoen naar het andere is ook het ideale moment om je klanten te adviseren over het aanpassen van hun dagelijkse huidproducten en make-up. In de wintermaanden vraagt de huid meestal om wat vettere crèmes om de huid goed te beschermen tegen het uitdrogende winterweer. De stralende lentehuid, die je in je salon weer naar voren hebt getoverd, vraagt om een hydraterende crème met een lichtere textuur. Datzelfde geldt voor de foundation. Nu de huid weer een gezonde glow heeft gekregen, wil je die niet verstoppen achter een dikke laag, sterk dekkende foundation. Een getinte dagcrème of een lichte BB-crème is dan een betere oplossing.

Lenteschoonmaak cosmetica producten thuis

Geef je klanten eveneens het advies mee om eens een lenteschoonmaak te houden voor wat betreft hun cosmeticaproducten. Maak ze erop attent dat cosmetica een houdbaarheidsdatum hebben. Nu de zon weer vaker en intenser schijnt, hebben veel mensen de neiging om hun zonnebrandcrème van het jaar ervoor uit de kast te halen. Maar hoe zit het met de vervaldatum? Is deze nog niet verlopen? Hoe lang geleden heeft men de verpakking geopend? Elk keer als een verpakking wordt geopend, dan wordt het product blootgesteld aan licht, zuurstof en eventueel vocht en vuil. De werking van de SPF is daardoor mogelijk verminderd. Dat geldt ook voor de actieve bestanddelen in andere crèmes en lotions, die men bijvoorbeeld normaal gesproken meer tijdens de zonnige periodes gebruikt. Niet alleen de vervaldatum op de verpakking is belangrijk. Ook wanneer de geur en textuur van het product is veranderd, is dat een goede indicatie om het maar beter niet meer te gebruiken.

Hoe houd je de lentehuid gezond en stralend?

Raad je klanten aan om regelmatig terug te komen om hun huid in topconditie te houden. Je kunt dan steeds de huid nauwgezet analyseren en de behandelingen en producten perfect afstemmen op de behoeften van de huid. Benadruk ook het belang van het dagelijks beschermen van de huid met een zonnebrandcrème met een passende SPF. Zeker na behandelingen als microdermabrasie en fruitzuur peelings is de huid extra gevoelig voor zonlicht. Andere ingrediënten in huidverzorgingsproducten, die de lentehuid kunnen ondersteunen, zijn vitamine C en vitamine E. Beide zijn antioxidanten, die schade door vrije radicalen en uv-stralen kunnen verminderen. Hierdoor zijn ze heel belangrijk om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan.

Ben je op zoek naar een gecertificeerde schoonheidsspecialist in jouw omgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de homepage van de Belgische Beauty Federatie.

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar