Het geheim om je schoonheidssalon te ontwikkelen met Instagram

Instagram is overal! Jij ziet het, je klanten gebruiken het en het is tijd dat jouw
schoonheidssalon hetzelfde doet. Maar hoe pak je dat aan?

Waarom Instagram essentieel is voor je schoonheidssalon

Je vraagt je misschien af waarom Instagram zo belangrijk is voor je schoonheidssalon. Het antwoord is simpel: het is de plek waar je klanten hun tijd doorbrengen. Met meer dan een miljard actieve gebruikers per maand is Instagram de perfecte plek om je schoonheidssalon onder de aandacht van een breder publiek te brengen.
Maar het is niet genoeg om een mooie foto van je instituut te publiceren en te wachten tot de klanten komen. Nee, je hebt een strategie nodig, een plan. En dat plan noemen we de klantreis. Zie het als een grote trechter, waarbij je eerst een groot aantal mensen aantrekt (zoals met Instagram Reels), vervolgens een relatie met ze opbouwt (met je posts en stories) en ze tot slot aanmoedigt om klant bij je te worden (met directe berichten en promoties).
Dit is de reis die we samen stap voor stap gaan volgen. Dus, ben je klaar om je schoonheidssalon op de kaart te zetten dankzij Instagram?

Gebruik Instagram Reels om een nieuw publiek aan te trekken

Instagram Reels zijn een beetje zoals de artiestenhoek op een groot festival. Het is de plek waar je iedereen kunt laten zien wat je kunt, en de aandacht kunt trekken van nieuwe mensen die je nog niet kenden.

Hoe maak je nu Reels die echt mensen aantrekken? Hier zijn een paar tips.

 1. Tutorials in een handomdraai: Laat je abonnees zien hoe ze een trendy kapsel kunnen creëren, hoe ze ‘s avonds make-up kunnen aanbrengen of hoe ze hun huid kunnen verzorgen met een zelfgemaakte gezichtsbehandeling. Wees snel, duidelijk en vooral leuk! Mensen leren graag nieuwe dingen, vooral als het makkelijk en leuk is.
 2. Overzichten van je diensten: Laat zien wat er in je instituut gebeurt. Hoe voer je een gelaatsbehandeling uit? Hoe werkt een massagesessie? Zorg ervoor dat uw abonnees het zelf willen komen proberen.
 3. Doe aan trending challenges: Op Instagram zijn er vaak uitdagingen die populair worden. Dit is je kans om te laten zien dat je instituut bij de tijd is en om nieuwe volgers aan te trekken. Dus maak je klaar om te dansen!

Instagram Reels gebruiken om een nieuw publiek aan te trekken is als een groot feest geven en iedereen uitnodigen. En wie weet? Sommige van die gasten kunnen wel eens je trouwe klanten worden.

Betrek je publiek met berichten op je feed

Nu je de aandacht van nieuwe volgers hebt getrokken met je Reels, is het tijd om je band met hen te versterken. En om dat te doen, is er niets beter dan berichten plaatsen op je Instagram feed. Ter herinnering, de feed is het equivalent van de Facebook-wall.

Dus hoe kun je publicaties maken die je abonnees echt boeien? Hier zijn een paar tips.

 1. Voor-en-na transformaties: Er gaat niets boven een goede voor-en-na foto om de
  effectiviteit van je diensten te laten zien. Of het nu gaat om een gezichtsbehandeling,
  manicure of make-up, laat je abonnees zien wat je voor ze kunt doen.
 2. Informatie die helpt: Je abonnees zijn er omdat ze geïnteresseerd zijn in schoonheid.
  Dus geef ze wat ze willen! Deel informatie over huidverzorging, de laatste make-up
  trends of de voordelen van de verschillende behandelingen die je aanbiedt.
 3. Niets is overtuigender dan de mening van een tevreden klant. Aarzel dus niet om
  getuigenissen van uw klanten te delen. Vraag natuurlijk altijd hun toestemming voordat
  u dit doet.
 4. Achter de schermen van je salon : Laat je abonnees ontdekken wat er achter de
  schermen gebeurt. Wie zijn de mensen die in jouw instituut werken? Hoe ziet een
  typische dag eruit? Mensen vinden het leuk om te zien wat er achter het gordijn zit.

Klaar om actie te ondernemen?

Je hebt alle tools die je nodig hebt om van jouw schoonheidssalon een echte ster te maken op Instagram. Met aantrekkelijke Reels, boeiende posts, persoonlijke verhalen en boeiende directe berichten heb je alles wat je nodig hebt om nieuwe klanten aan te trekken, je relatie met hen te versterken en hen te veranderen in ambassadeurs voor jouw merk.

Maar onthoud: dit alles gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het is een langetermijnproces dat geduld en doorzettingsvermogen vereist. Laat je dus niet ontmoedigen als je niet meteen resultaten ziet. Blijf je passie voor schoonheid delen, blijf je abonnees laten zien wat je voor hen kunt doen en beetje bij beetje zul je je community zien groeien.

Wil je graag ontdekken hoe je dit kan omzetten in de praktijk ?
Bij celestetic Academy wordt er een opleiding social media voor schoonheidsspecialisten aangeboden .

Inschrijven kan via:
Opleiding Social media voor schoonheidsspecialisten | celestetic ACADEMY Brussel

Nog geen lid van de BBF?

Laat aan je klanten zien dat je een betrouwbare en vakkundige beautyprofessional bent, door je aan te sluiten bij de Belgische Beauty Federatie via www.beautyfed.be/register! Als je aan alle voorwaarden voldoet, mag je ons logo dragen als erkende beautyprofessional. Via de zoekfunctie op onze website kunnen consumenten binnen hun regio gemakkelijk zoeken naar goed opgeleide schoonheidsspecialistes, nagelstylistes, visagistes,….. Doe hier je voordeel mee!

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar