Hoe reinig je plexiglas schermen in je beauty salon?

Salonhouder reinigt de plexiglas schermen in haar beauty salon.Ondertussen zijn de beauty salons herstart. Hoewel hygiëne en veiligheid altijd de hoogste prioriteit hebben, moest daar nu een schepje bovenop gedaan worden. De overheid voerde strenge veiligheidsvoorschriften in en ook de BBF deed aanbevelingen die extra bescherming bieden. Veel beauty professionals hebben de inrichting van hun salon aangepast en plexiglas schermen geplaatst. Dat brengt een nieuwe uitdaging met zich mee. Deze schermen zijn zuignappen voor stof! Hoe maak je ze het beste schoon?

Toepassingen van plexiglas schermen in je salon

Nies- en hoestdruppeltjes blijven enkele seconden in de lucht hangen. Plexiglas spatschermen in je salon beschermen je hiertegen, bijvoorbeeld bij de receptie voor het onthaal van je klanten. Daarnaast is het ook voor nagelstylisten een uitkomst. Je klant kan haar handen onder het glas doorsteken, maar is verder goed afgeschermd. Ondertussen zien we dat er speciale beschermende behandelkappen zijn ontwikkeld om schoonheidsspecialisten veiliger hun behandelingen te kunnen laten uitvoeren.

Voordelen van plexiglas schermen

De transparante schermen die nu met spoed geproduceerd worden en toegepast worden in allerlei sectoren, zijn in de meeste gevallen van plexiglas. Dit is een transparante kunststof. De reden dan men vooral voor plexiglas kiest in plaats van voor glas is dat het materiaal 2 keer lichter en 25 keer sterker is. Je creëert hiermee, in combinatie met de overige veiligheidsvoorschriften, een veilige werkomgeving in je salon. Ben je hier al mee gestart, dan heb je mogelijk al een nadeel van de plexiglas schermen ontdekt. Het trekt namelijk veel stof aan! Wat kun je hiertegen doen?

Hoe reinig je plexiglas schermen in je beauty salon?

De Belgische Beauty Federatie kreeg al diverse reacties van beauty professionals die klagen over het feit dat de schermen veel stof aantrekken. “Normaal gesproken kunnen we veel properder werken.” De beste manier om deze coronaschermen te reinigen is met een sopje met lauwwarm water en een zachte microvezeldoek. Plexiglas trekt snel stof aan, omdat kunststoffen gemakkelijk elektrostatisch geladen worden. Het is daarom een aanrader om een speciale antistatische reiniger voor plexiglas te gebruiken. Gebruik geen glasreinigers of alcoholhoudende middelen, want die lossen vaste deeltjes vuil, zoals stof of zand, niet op en veroorzaken krassen.

Welke problemen kom jij tegen in je salon?

Kom jij in je beauty salon ook problemen tegen, vanwege de nieuwe veiligheidsvoorschriften, laat het ons dan weten. Samen gaan we op zoek naar oplossingen om de werkbaarheid, veiligheid, kwaliteit binnen de beauty salons te waarborgen! Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen via de Facebook pagina van de Belgische Beauty Federatie.

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar