Holistische schoonheidszorg

Het begrip “holistisch” roept soms zweverige associaties op, maar als het gaat om het aanpakken van huidproblemen, is het allesbehalve zweverig. Een holistische benadering bekijkt huidproblemen als een onderdeel van het grotere geheel, waarbij alles met elkaar in verbinding staat.

Wat betekent holistisch?

Holistisch verwijst naar een alomvattende benadering, wat in onze branche betekent dat we verder kijken dan alleen wat zichtbaar is op de huid. Laten we bijvoorbeeld acne nemen. Vaak wordt acne gezien als een huidontsteking, maar de oorzaken gaan dieper. Hormonale onbalans, allergieën, tekorten en stress kunnen directe invloed hebben op het ontstaan van acne. Het is als het ware een waarschuwingssignaal van ons lichaam dat er iets intern niet in orde is. De kunst is om de werkelijke oorzaak te vinden en niet alleen de symptomen te bestrijden. Holistisch denken is van toepassing op zowel de diagnose als de behandeling.

Holistische Behandeling

Stel, een klant heeft acne. Het voor de hand liggende advies is vaak een reinigende behandeling en thuisverzorging om talgproductie te reguleren. Dit richt zich meestal op één of twee aspecten van huidfuncties. Maar een acne-gevoelige huid heeft meer nodig dan dat. Door aanhoudende ontstekingen raakt de huid uitgeput. In plaats van alleen de talgproductie te reguleren, heeft de huid mogelijk ook behoefte aan betere hydratatie en specifieke werkstoffen zoals vitamine C voor herstel. Als je je alleen op acne richt, bied je wellicht niet de juiste zorg. In dit geval bekijk je de huidbehoeften niet holistisch. Het is ideaal om de huid te verbeteren door verschillende behandelingen te combineren die synergetisch werken, omdat elke behandeling zijn eigen doel heeft en niet altijd een allesomvattend behandelplan kan bieden.

Holistische Benadering in de Praktijk

Een voorbeeld van een holistische aanpak is het starten van een behandelkuur met een peeling om de huid een boost te geven. Tijdens de tweede afspraak ligt de focus op het verhogen van het zuurstofniveau in de huid, wat de opname van werkstoffen verbetert. De kuur wordt afgesloten met een intensieve voedende behandeling.

Kortom, een holistische benadering biedt duurzamere resultaten en kijkt naar de huid als een integraal onderdeel van het welzijn van de klant. Het is geen zweverig concept, maar eerder een diepgaande manier om schoonheid en gezondheid in balans te brengen.

Dare to meet DÉCAAR …

Een nieuw en modern cosmeceutical merk, waarbij de wetenschap en de natuur met elkaar zijn verweven: zo kun je DÉCAAR het beste omschrijven. Die twee werelden worden samengebracht voor de allerbeste resultaten in de salon. DÉCAAR biedt een uitgebreid behandelprogramma, met treatments voor iedere huid en ieder huiddoel. DÉCAAR staat bekend om haar signature treatments; de Algen Peeling, Renaissance Treatment, C02 Treatment en Deep Phyto Peeling.

Kom naar één van onze kennisevents in Lummen op 23 oktober of in Gent op 2 oktober of 13 november en duik een halve dag mee in de wereld van DÉCAAR. Neem contact op met Mieke Strubbe: mieke@decaar.be of 0468 139 921 of zie de volgende link voor meer informatie: https://www.decaar.nl/professionals/kennisevent-belgie

Nog geen lid van de BBF?

Laat aan je klanten zien dat je een betrouwbare en vakkundige beautyprofessional bent, door je aan te sluiten bij de Belgische Beauty Federatie via www.beautyfed.be/register! Als je aan alle voorwaarden voldoet, mag je ons logo dragen als erkende beautyprofessional. Via de zoekfunctie op onze website kunnen consumenten binnen hun regio gemakkelijk zoeken naar goed opgeleide schoonheidsspecialistes, nagelstylistes, visagistes,….. Doe hier je voordeel mee!

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar