Last minute marketing tips voor de feestdagen

salon marketing tips voor de feestdagen

Staan de feestdagen alweer voor de deur?! Ben jij ook steeds zo verbaasd, over hoe snel de tijd gaat? Je bent nog net op tijd om aandacht te besteden aan extra marketingacties voor de feestdagen. Vergeet niet dat dit de tijd van het jaar is, waarin mensen bereid zijn om meer geld uit te geven. Speel daar op in door je klanten aan te sporen om hun kerstinkopen bij jouw salon te doen. Daarom hebben we hier enkele handige last minute marketing tips voor de feestdagen voor je op een rij gezet!

Vergeet je social media kanalen niet

Heb je het lekker druk gehad in je salon met het behandelen van klanten, dan is het er misschien bij ingeschoten om ver vooraf leuke kerstcampagnes op touw te zetten. Wees gerust, dankzij social media heb je dit alsnog vlot gedaan. Zorg dat je goed zichtbaar bent op onder meer Facebook en Instagram, zodat je geen kansen laat liggen. Plan even wat tijd in om enkele leuke posts te creëren. Je kunt deze vervolgens voorprogrammeren, zodat ze vanzelf op het juiste moment online gaan. Eenmaal je posts ingepland, dan heb je er geen omkijken meer naar. Hoewel, je moet natuurlijk wel elke dag even tijd vrijmaken om te reageren op de reacties en vragen van je klanten! Tip: zet ook alvast een post klaar waarin je je klanten een gelukkig 2022 wenst.

Inspiratie voor posts op social media voor de feestdagen

Vind je de bovenstaande tip leuk en aardig, maar weet je niet wat je moet posten op Facebook of Instagram? Dan hebben we daarvoor ook enkele tips. Schrijf bijvoorbeeld een kort blog-artikel over hoe mensen hun huid tijdens de feestdagen in topconditie kunnen houden. Of maak een berichtje over welke producten jij in je salon hebt klaarstaan om stralend de kerstdagen te vieren. Daarmee stimuleer je meteen de productverkoop in je salon. Vertel ook meer over welke beauty behandelingen je klanten voor de kerst echt niet mogen missen. Denk aan schitterende wimperextensions, een sessie kerstmake-up, een gelaatsbehandeling voor een gaaf huidje, etc.

Help je klanten om helemaal in de kerstsfeer te komen

Je hebt vast al een gezellige sfeer gecreëerd in je salon, maar dat kun je ook online doen! Dat doe je heel gemakkelijk door je coverfoto te verwisselen voor een sfeervolle kerstfoto, uiteraard met daarbij de naam van jouw salon. Heb je al leuke cadeautjes en cadeaupakketjes klaarstaan in je salon? Je maakt er gemakkelijk mooie foto’s van, die je via social media deelt. Zorg dat je klanten jou niet vergeten en geef ze op deze manier inspiratie voor hun kerstinkopen. Om zichtbaar te blijven, kun je deze posts afwisselen met bijvoorbeeld leuke kerstquotes.

Marketing tips voor de feestdagen: de magie van cadeaubonnen

Cadeaubonnen behoren tot de bekendste marketing tips voor de feestdagen. Dat is niet vreemd, want cadeaubonnen zijn een krachtig marketinginstrument. Het is een van de beste manieren om de gemiddelde besteding per klant te verhogen. Wist je dat 60% van de mensen die aankopen doet met een cadeaubon, doorgaans meer koopt dan het bedrag op de bon? Vergeet dus niet om ook dit jaar de magische kracht van cadeaubonnen in te zetten tijdens de feestdagen. Veel saloneigenaren vinden extra producten verkopen aan hun klanten vaak lastig. Je maakt het jezelf gemakkelijker met de volgende tips:

  • Zet een mandje met kleine en voordelige cadeautjes bij de kassa
  • Maak een leuke 2-halen-1-betalen actie
  • Zorg voor feestelijke cadeaupakketjes voor de feestdagen

Bereid je alvast voor op 2022 met deze tips

Niet alleen de feestdagen, maar ook het nieuwe jaar is in zicht. Na de drukke decembermaand is het in januari in veel beauty salons ineens een stuk rustiger. Denk daarom nu alvast na over hoe je in het begin van het nieuwe jaar toch voldoende omzet kunt behalen. Stimuleer bijvoorbeeld je klanten om tijdens hun afspraak voor de kerstdagen, alvast hun afspraak voor in het nieuwe jaar in te plannen. Je kunt ook je trouwe klanten tijdens de feestdagen een cadeautje geven in de vorm van een leuke korting op hun eerste afspraak in januari!

De Belgische Beauty Federatie wenst je alvast fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2022!

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar