Last minute Valentijn marketing tips voor je salon

Tips voor Valentijn marketing voor in salon

Valentijnsdag, de dag van de liefde, staat alweer voor de deur! Heb je al enkele leuke promoties voorbereid voor deze dag? Valentijnsdag komt vlak na de feestdagen en al vlot in het nieuwe jaar, waardoor een goede voorbereiding er nog weleens bij in schiet. Toch kan het een goed idee zijn om ook deze dag aan te grijpen om je klanten meerwaarde te bieden. Dat hoeft niet altijd meteen korting te zijn, maar het kan een klein presentje of een extra service zijn. Het is in ieder geval een gebaar, waar je klanten blij van worden, waardoor ze bij je terug blijven komen! Lees hier onze last minute Valentijn marketing tips voor je salon!

Richt je last minute Valentijn marketing op de heren

Ervan uitgaande dat de meeste beauty salons zich nog steeds voornamelijk richten op dames, is het voor een dag als Valentijn een goed idee om je campagnes te richten op mannen. Zeker last minute acties, kunnen voor veel mannen een redding zijn om hun geliefde nog net op tijd te verrassen met een geslaagd cadeau 😊. Doe dit door een social media campagne op te zetten. Denk daarbij aan slogans als: ‘Een bloemetje is leuk, maar ze zou liever dit krijgen!’ Stel dan enkele leuke producten of behandelingen in jouw salon voor. Stimuleer je vrouwelijke klanten om deze posts te delen met hun partner! Heb je een beauty salon die zich richt op mannen, bijvoorbeeld een barbershop, dan werkt deze actie ook goed, maar dan natuurlijk andersom!

Verwenweekend in je salon voor Valentijn

Valentijnsdag valt dit jaar op maandag. Grijp het weekend ervoor aan om je klanten extra in de watten te leggen. Met een versiering met hartjes, rozen en rode ballonnen breng je je salon snel in de Valentijnsfeer. Misschien zorg je ook wel voor chocolaatjes en een lekker drankje voor je klanten.

Onder het mom ‘Zorg dat je er op Valentijnsdag op je best uitziet’ zorg je voor nog meer klanten. Veel dames zullen de volgende dag met hun lief romantisch gaan dineren en willen er daarom extra mooi uitzien. Bied een gratis extra service aan, zoals een korte gelaatsmassage of een manicure. Meerwaarde bieden hoeft niet altijd te betekenen dat je korting of cadeaus geeft. Ook op deze manier zorg je ervoor dat klanten graag bij jou terugkomen.

Wil je toch iets weggeven? Valentijns kortingen in je salon

Het is nog maar een paar dagen tot Valentijn, maar dat betekent niet dat je kortingsacties zich alleen op deze dag hoeven te concentreren. Je kunt je via last minute Valentijns acties ook juist op de rest van de maand februari richten. Na de drukke decembermaand, is dit voor veel salons een rustigere tijd. Grijp de dag van de liefde aan om bijvoorbeeld aan je trouwe klanten een e-mail te sturen om ze jouw dankbaarheid te tonen. Bied daarbij aan deze klanten een korting aan op hun favoriete behandeling in jouw salon in de maand februari.

Speel jezelf met liefde in de kijker bij nieuwe klanten

Een andere interessante last minute Valentijn marketing tip is om rond deze dag de klanten in je salon een kaartje mee te geven, die ze weg kunnen geven en waarmee hun vriendinnen of familieleden korting krijgen in jouw salon. Maak een mooi kaartje in de stijl van Valentijnsdag met een lieve slogan als ‘Because I love you’. Op het kaartje geef je aan dat de ontvanger korting krijgt. Bepaal duidelijk de voorwaarden van de kortingsactie. Denk na over op welke behandelingen je korting geeft, hoeveel korting en stel eventueel ook een einddatum vast. Mogelijk dat je met deze eenvoudige actie nieuwe klanten naar je salon weet te halen!

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar