Waarom een marktonderzoek doen voor je beautysalon ?

Niet enkel bij de opstart van je beautysalon doe je best een marktonderzoek.

Ook voor bestaande salons is het zeker aangewezen om bvb. bij grote beslissingen en het bijsturen van de bedrijfsstrategie de markt eerst eens nader te bestuderen.

Een marktonderzoek is van cruciaal belang om verschillende redenen:

Klantbehoeften begrijpen

Marktonderzoek helpt je de behoeften en voorkeuren van je potentiële klanten te begrijpen. Door te weten wat mensen willen en verwachten van een beautysalon, kun je jouw diensten en aanbiedingen hierop afstemmen.

Concurrentieanalyse

Een grondige analyse van de markt stelt je in staat om de concurrentie beter te begrijpen. Door te weten wie je concurrenten zijn, wat ze aanbieden en hoe ze zich positioneren, kun je je eigen unieke positie ontwikkelen en je onderscheiden in de markt.

Prijsstrategie bepalen

Marktonderzoek helpt je de juiste prijsstrategie te bepalen. Het geeft inzicht in wat klanten bereid zijn te betalen voor bepaalde diensten en hoe je je prijzen kunt positioneren ten opzichte van concurrenten.

Locatie en Doelgroepkeuze

Door de markt te onderzoeken, kun je de ideale locatie voor je salon bepalen en je doelgroep definiëren. Dit helpt je om je marketinginspanningen effectiever te richten en de juiste klanten aan te trekken.

Marketingstrategieën Ontwikkelen

Op basis van marktonderzoek kun je effectievere marketingstrategieën ontwikkelen. Je kunt bepalen welke kanalen het meest effectief zijn om je doelgroep te bereiken en welke boodschappen het meest aansprekend zijn.

Innovatie en Verbetering

Door regelmatig marktonderzoek te doen, kun je trends en veranderingen in de markt identificeren. Dit stelt je in staat om je diensten voortdurend te innoveren en verbeteren om aan de verwachtingen van je klanten te voldoen.

Investeringsbeslissingen nemen

Als je van plan bent om uit te breiden, nieuwe diensten aan te bieden of te investeren in nieuwe apparatuur, kan marktonderzoek je helpen om weloverwogen beslissingen te nemen op basis van de behoeften en trends in de markt.

Marktonderzoek geeft je een diepgaand inzicht in je doelmarkt, wat essentieel is voor het succes en de groei van je beautysalon. Op die manier kan je gefundeerde strategische beslissingen nemen en je salon aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.

In onze volgende blog leggen we je graag uit hoe je zo’n marktonderzoek best aanpakt.

Nog geen lid van de BBF?

Laat aan je klanten zien dat je een betrouwbare en vakkundige beautyprofessional bent, door je aan te sluiten bij de Belgische Beauty Federatie via www.beautyfed.be/register! Als je aan alle voorwaarden voldoet, mag je ons logo dragen als erkende beautyprofessional. Via de zoekfunctie op onze website kunnen consumenten binnen hun regio gemakkelijk zoeken naar goed opgeleide schoonheidsspecialistes, nagelstylistes, visagistes,….. Doe hier je voordeel mee!

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar