Tips beauty beurzen binnen- en buitenland (najaar 2017)

Beauty beurzenDe zomerperiode loopt op zijn eind. De ideale periode om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Welke acties ga je organiseren? Welke richting sla je in? Welke nieuwe producten of behandelingen ga je introduceren? Denk ook zeker alvast vooruit met het oog op de december feestmaand! Je kunt nieuwe inspiratie opdoen op de beauty beurzen in binnen- en buitenland die dit najaar op de kalender staan. We hebben enkele tips voor beauty beurzen en congressen voor je op een rij gezet.

Beauty Trade Festival Utrecht – 16-18 September 2017

Dit is de grootste najaarsvakbeurs van Nederland voor alle beautyprofessionals: schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, visagisten, wellness professionals, kappers, pedicures en massagetherapeuten. Vooral de veelzijdigheid van de beurs is bijzonder. De beurs is ideaal om te ontdekken wat de nieuwste trends zijn voor het komende seizoen, om kennis op te doen van nieuwe technieken, om je inkopen te doen voor het herfst- en winterseizoen en om te netwerken. Er zijn vele exposanten en er worden lezingen en workshops gehouden. Het is een aanrader om regelmatig eens op een beurs als deze een-op-een te communiceren met mensen binnen de branche om echt te ontdekken wat er onder hen leeft. De beurs wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor meer informatie zie: Beauty Trade Festival.

Estetika Brussel –  7-8-9 oktober 2017

Ook in eigen land wordt een mooie beauty vakbeurs georganiseerd, namelijk Estetika. Deze beurs vindt twee keer per jaar plaats in de Brussels Expo, zowel in het voorjaar als najaar. De twee edities trekken samen jaarlijks zo’n 35.000 bezoekers. Op deze beurs komen al gedurende 35 jaar professionals uit de branche samen vanuit de hele Benelux en Frankrijk. Ook hier zijn vele disciplines binnen de beauty branche vertegenwoordigd: schoonheidszorg, pedicure, nagelstyling, dermatologie, massage en gezonde voeding. Je maakt hier kennis met de nieuwste ontwikkelingen binnen de branche en je kunt hier ook meteen nieuwe producten, materialen of apparatuur bestellen of direct aankopen. De beurs is alleen toegankelijk voor professionals en studenten binnen de branche. Je vindt meer informatie op: Estetika.

Beauty Forum Parijs – 8-9 oktober 2017

Dit evenement is een ware ontmoetingsplek voor professionals binnen de beauty branche. Gezien Frankrijk al jarenlang een bloeiende schoonheidsbranche heeft en vele gerenommeerde cosmeticamerken Frankrijk als thuisland hebben, kan het voor jou als beauty professional interessant zijn om hier eens een kijkje te nemen. Zeker als je voorop wilt lopen als het gaat om geavanceerde technieken, producten, materialen, apparatuur en dergelijke. Uiteraard worden er ook hier allerlei lezingen, demonstraties en workshops gehouden. Neem alvast een kijkje op de website van Beauty Forum Parijs, zodat je kunt ontdekken of deze beurs interessant is voor jou en om je eventueel al goed voor te bereiden op je bezoek aan deze beurs. Via onderstaand filmpje kun je ook alvast een indruk krijgen van de beurs:

K-Beauty Expo Korea – 12-15 oktober 2017

Deze beauty beurs ligt helaas niet om de hoek, maar mocht je ooit de kans krijgen dan is het een aanrader om de K-Beauty Expo in Seoul in Zuid-Korea te bezoeken. Zuid-Korea is een van de snelst groeiende beauty markten ter wereld. De beauty branche is hier sterk in opmars en veel vernieuwende beauty producten komen uit dit land. Er is op deze beurs aandacht voor cosmeticaproducten, nagelstyling, haarverzorging, verpakkingsmaterialen, detox voeding, dermatologie, plastische chirurgie en mode. De beurs is ook sterk gericht op het creëren van handelsmogelijkheden met andere landen van over de hele wereld. Meer weten? Bekijk dan hier de website van de K-Beauty Expo Korea in Seoul in Zuid-Korea.

Vakbeurs Uiterlijke Verzorging Venray – 14-16 oktober 2017

Ben je op zoek naar nieuwe producten voor je salon, dan is de Vakbeurs Uiterlijke Verzorging een aanrader. Dit is namelijk een echte inkoopbeurs. Je kunt op internet en in brochures gemakkelijk producten bekijken, maar het product in het echt voelen, ruiken en zien is toch anders. Dit kan wel op deze beurs. De beurs richt zich op visagisten, schoonheidsspecialisten, pedicures, nagelstylisten en massagetherapeuten. Behalve dat het hier om een ware inkoopbeurs gaat, bestaat het programma ook uit demonstraties en workshops. Hier kun je volop inspiratie opdoen. De beurs wordt gehouden in de Evenementenhal in Venray. Voor meer informatie zie: Vakbeurs Uiterlijke Verzorging

Dermatologie Congres Dermasalon Nijkerk –  30 oktober 2017

Dit congres in het Nederlandse Nijkerk richt zich op de beroepspraktijk van zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in de huid, zoals: doktersassistenten, fysiotherapeuten, huidtherapeuten, kappers, haarstylisten, haarwerkers, pedicuren, podotherapeuten, podologen, praktijkondersteuners, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten. Je kunt hier veel nuttige informatie opdoen om de klanten in je salon beter van dienst te kunnen zijn. Daarnaast is dit dé plek om het gesprek aan te gaan met collega’s. Er worden vele workshops en lezingen gegeven over allerlei soorten huidproblemen en behandelingen. Bekijk zeker eens het programma, misschien zit er iets interessants bij of is dit een goede gelegenheid om je te oriënteren op een specialisatie binnen je salon. Voor meer informatie zie: Dermasalon Congres

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar

Zoek!