Tips voor de beste ingrediënten tegen huidveroudering

Wat is De beste ingrediënten tegen huidveroudering. de beste crème tegen huidveroudering? Dat is een vraag die je als schoonheidsspecialiste vast vaak hoort. Er zijn een aantal ingrediënten, waarvan bewezen is dat ze effectief zijn tegen huidveroudering. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van producten voor je salon. Het gros van de crèmes verbeteren enkel de soepelheid en het vochtgehalte van de huid. Wil je echt een anti-aging effect, dan heb je actieve werkstoffen nodig. We zetten hier nog eens de beste ingrediënten tegen huidveroudering voor je op een rij.

Een wondercrème bestaat niet, zonnebrandcrème wel!

Allereerst willen we benadrukken dat er geen wondercrème bestaat die de huid terug jong maakt. Toch kunnen we met een goede skin care routine met de juiste behandelingen en producten de huid zichtbaar verbeteren. Wat belangrijk is om te blijven benadrukken bij je klanten is dat de beste anti-aging crème, zonnebrandcrème is. De zon is de grootste boosdoener als het gaat om huidveroudering. De meeste mensen smeren wel met zonnebrandcrème als ze naar het strand gaan, maar dat is niet voldoende. Elke dag en in elk seizoen is een zonnebrandcrème met een passende SPF essentieel om huidveroudering tegen te gaan! Wat kun je nog meer doen?

Onmisbare actieve werkstoffen

Wat je nog meer kunt doen, is producten gebruiken met actieve werkstoffen. Dit zijn stoffen die verantwoordelijk zijn voor de werking van het product en die echt iets voor de huid kunnen betekenen. De belangrijkste actieve werkstoffen in huidproducten tegen huidveroudering zijn:

  • Vitamine A
  • Vitamine C
  • Vitamine E (tocoferol)
  • Niacinamide
  • Glycolzuur
  • Allantoïne

Vitamine A

Dit is een topper als het gaat om huidverjonging. De meest effectieve vorm is vitamine A-zuur (tretinoïne), maar dit is alleen op recept verkrijgbaar. Binnen de cosmetica is er wel een andere variant verkrijgbaar. Deze noemen we retinol. Hoewel de werking wat minder krachtig is, kan je ook hiermee de huidstructuur verbeteren, pigmentatie verminderen en fijne lijntjes vervagen. Let op, het kan wel irriterend werken op de huid.  

Vitamine C en E (tocoferol)

Beide vitamines hebben een antioxidante werking en beschermen op die manier de huid tegen de tekenen van veroudering. Onderzoek heeft aangetoond dat vitamine C in hoge concentraties (3%) fijne rimpeltjes vermindert. Het is niet voor niets dat we deze twee ingrediënten hier samen bespreken, want ze versterken elkaars werking. Ze kunnen vooral samen ook pigmentvlekken verminderen. Vitamine E beschermt de huid bovendien tegen zonschade. Daarom vind je dit bestanddeel vaak terug in zonnebrandcrèmes.

Niacinamide (B3)

Een ander geweldig ingrediënt tegen huidveroudering is niacinamide. Ook van dit actieve bestanddeel is bewezen dat het veel goeds doet voor de huid. Het werkt als een antioxidant, waarbij het de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals de zon. Daarnaast maakt het pigmentvlekken lichter en het kalmeert de onrustige huid. Vooral een huid met roodheden is gebaat bij een actieve werkstof als niacinamide.

Glycolzuur

Nog zo’n topper in de strijd tegen huidveroudering is glycolzuur. Dit is een exfoliërend ingrediënt. Doordat het om een heel kleine molecuul gaat, dringt het diep in de huid. Het verwijdert dode huidcellen, waardoor de huid weer gaat stralen. Daarbij zorgt het ervoor dat fijne lijntjes minder zichtbaar zijn. Ook de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd, waardoor de huid steviger wordt.

Allantoïne

Dit ingrediënt doet ook dienst als een exfoliant. Het maakt de bovenste laag van de huid week, waardoor dode huidcellen loslaten en de huid een frisse aanblik krijgt. Verder zorgt het ervoor dat de huid beter vocht vasthoudt en dus beter beschermd is tegen uitdrogen. Het heeft ook een kalmerende werking en zorgt dat de huid zacht aanvoelt.

Extra tip: vermijd producten met een lange ingrediëntenlijst vol onnodige bestanddelen. Vermijd ook producten met alcohol (een heel klein percentage kan geen kwaad) en geurstoffen (parfum). Deze doen niets voor de huid en kunnen juist huidproblemen en irritaties veroorzaken.

Let ook op de verpakking!

Niet alleen de soort ingrediënten en de percentages tellen, maar ook de verpakking is essentieel voor een goed werkzaam product. Vergeet niet dat actieve werkstoffen erg gevoelig zijn voor licht en lucht. Door blootstelling hieraan zal hun werking sterk verminderen. Huidverzorgingsproducten met een hoge concentratie aan actieve werkstoffen horen daarom altijd in een tube, flacon of airless verpakking te zitten.

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar