Tips voor een succesvollere carrière als nagelstyliste

BBF geeft tips voor een succesvollere carrière als nagelstylisteJe hebt een leuke nagelstudio, maar heb je het gevoel dat het nog beter kan? Dan ben je hier bij de Belgische Beauty Federatie aan het juiste adres voor tips voor een succesvollere carrière als nagelstyliste. Deze tips helpen je om steeds alert te blijven op kansen voor hoe je je zaak kunt laten groeien en voor hoe je je klanten kunt blijven verrassen. Op die manier garandeer je nog beter de continuïteit van je zaak. Daarbij zal het er eveneens voor zorgen dat je nog meer energie en voldoening uit je carrière haalt. Lees hier gauw meer!

1. School je bij in nieuwe nagelstyling technieken

Na het afronden van je opleiding nagelstyliste is het heel belangrijk om veel praktijkervaring op te doen. Je wordt steeds handiger in de geleerde technieken en je gaat ook steeds vlotter werken. Als de basis er goed in zit, ontstaat bij de meeste professionele nagelstylisten vanzelf honger naar meer: meer creatieve designs, het uitproberen van nieuwe vormen van nail art of het uitbreiden van de soorten kunstnagelsystemen waar men mee werkt. Denk aan nieuwe trends, zoals BIAB nails en rubber base.

Laat je ook inspireren door je klanten. Welke wensen hebben zij? Hebben ze misschien verzoeken, waar je nog niet aan kunt voldoen? Dan kan dit een goede aanleiding zijn om interessante bijscholingen te volgen. Communiceer vooral ook naar je klanten toe welke nieuwe technieken je gaat leren of hebt geleerd. Dat maakt nieuwsgierig en wekt nog meer vertrouwen in jou als professional!

2. Word een trendsetter met nieuwe nail designs

Voor een nog succesvollere carrière als nagelstyliste is het een goed begin om steeds alert te blijven op de nieuwste trends en op in het oog springende nail designs. Ga deze oefenen en verras je klanten ermee. Door steeds bij de tijd te blijven, hoef je minder vaak klanten teleur te stellen, die graag de nieuwste nageltrends wensen. Maar…je kunt ook zelf een trendsetter worden! Waarom spreek je je eigen creativiteit niet aan om een nieuw nail design te introduceren. Eenmaal een mooi nail design bedacht? Deel het dan met de rest van de wereld. Door steeds creatief en origineel te zijn, speel je jezelf in de kijker. Vooral social media kunnen je daar efficiënt mee helpen.

3. Leer social media efficiënt inzetten

Vergeet niet dat een nog succesvollere carrière als nagelstyliste niet alleen betekent, dat je je vakkennis en vaardigheden naar een hoger niveau tilt. Het is ook belangrijk dat je weet hoe je je klanten hiermee bereikt. Dat vraagt om ondernemerschap. Een van de beste manieren is door op een strategische manier aanwezig te zijn op social media. Het is bijvoorbeeld een goed idee om een bijscholing te volgen voor hoe je je salon succesvoller maakt met behulp van social media. Je krijgt dan veel nieuwe inzichten, je leert werken met allerlei handige tools en leert om dit alles naar jouw salon of nagelstudio te vertalen. Hier liggen gegarandeerd veel groeikansen.

4. Concentreer je meer op productverkoop

Veel nagelstylisten ‘vergeten’ om aandacht te besteden aan productverkoop. Vooral omdat ze het niet prettig vinden om producten aan te prijzen aan klanten. Waarom zou je dat niet doen als je hier je klanten juist goed mee kunt helpen? Zie ‘verkoop’ eerder als een manier om jouw expertise te delen en je klant te helpen. Dat maakt het aanbieden van producten in je salon al meteen een stuk gemakkelijker en prettiger.

Je klanten zullen het waarderen dat je uitlegt wat je precies op hun nagels aanbrengt, hoe je dat doet en waarom. Met de producten die je ook tijdens je behandelingen gebruikt, kunnen je klanten bijvoorbeeld thuis het resultaat langer behouden. Hiermee vergroot je het vertrouwen van je klanten in jou als professional. Bovendien is daarmee ook de kans groot dat je klanten jou aanbevelen binnen hun sociale netwerk. Kortom, productverkoop zorgt voor een win-winsituatie!

5. Zorg voor je klant, maar ook voor jezelf!

Dat doe je door elke klant met oprechte aandacht te ontvangen. Luister goed naar wat de wensen zijn en communiceer duidelijk wat er mogelijk is. De zorg voor je klant houdt ook in, dat je alert bent op bijvoorbeeld probleemnagels of huidaandoeningen, zodat je je klant op tijd kunt doorverwijzen naar een arts. De veiligheid en gezondheid van je klant komt op de eerste plaats. Zorg echter ook goed voor jezelf. Dat doe je onder meer op de volgende manieren:

 • Grenzen stellen
  Houd vaste werktijden aan en houd je daaraan, zodat je steeds weer uitgerust en vol frisse moed aan een nieuwe werkdag kunt beginnen.
 • Zorg voor veiligheid en comfort op de werkvloer
  Creëer ook voor jezelf een veilige en comfortabele werkomgeving. Denk aan een goede afzuiging voor het stof dat vrijkomt bij het vijlen, draag een mondkapje en draag handschoenen om te veel blootstelling aan nagelproducten te voorkomen. Bescherm eveneens je ogen tegen kleine stofdeeltjes door een veiligheidsbril te dragen. Zorg dat nagelproducten meteen na gebruik goed worden afgesloten. Verder is ook een ergonomische stoel een aanrader, want je brengt veel tijd zittend door.
 • Stel duidelijke regels op
  Stel duidelijke huisregels en een beleid op voor je salon. Denk bijvoorbeeld aan een annuleringsbeleid met regels voor het niet nakomen van afspraken. No-shows kunnen namelijk veel frustraties opleveren. Communiceer deze regels vriendelijk en duidelijk met je klanten, zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Dat voorkomt veel misverstanden.
 • Heroverweeg regelmatig je kosten en prijzen
  Verdien je nog genoeg? Heroverweeg regelmatig je kosten en prijzen. Staan die nog wel in verhouding tot elkaar? Je werk als nagelstyliste moet leuk blijven en je moet er goed van kunnen leven. Deze twee voorwaarden moeten met elkaar in evenwicht zijn. Als je steeds aan het einde van elke maand geldzorgen hebt, dan zal dit je werkplezier belemmeren.

Met een BBF-lidmaatschap laat je zien wie je bent!

Laat aan je klanten zien dat je een betrouwbare en vakkundige nagelstyliste bent, door je aan te sluiten als professional bij de Belgische Beauty Federatie! Als je aan alle voorwaarden voldoet, mag je ons logo dragen als erkende nagelstyliste. Via de zoekfunctie op onze website kunnen consumenten binnen hun regio gemakkelijk zoeken naar goed opgeleide beauty professionals, waaronder nagelstylisten. Doe hier je voordeel mee!

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar