Wat doet perfluorcarbon voor de huid?

Voordelen perfluorcarbonWeet je welke ingrediënten er allemaal in de verzorgingsproducten zitten, die je in je salon gebruikt? Of wil je nieuwe behandelingen gaan aanbieden met specifieke werkstoffen, waarmee je bepaalde beauty problemen nog beter kunt aanpakken? De BBF houdt regelmatig ingrediënten in cosmetica onder het vergrootglas om te informeren over wat de werking ervan is. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wat doet perfluorcarbon voor je huid?

Wist je dat perfluorcarbon in de oorlog ontwikkeld is?

Achter veel stoffen, die we in de beauty branche gebruiken, schuilt een bijzonder verhaal. Zo ook achter perfluorcarbon. Toen in de Eerste Wereldoorlog veel soldaten gewond raakten, zochten wetenschappers naar een manier om wonden sneller te helen. Dit leidde tot het ontwikkelen van perfluorcarbon, een stofje dat dient als zuurstoftransportsysteem. Het optimaliseert het zuurstoftransport in het bloed. Dit is essentieel voor het genezen van wonden. Het werkte goed bij de gewonde soldaten, daarom werd het later ook veel gebruikt voor het verzorgen van brandwonden.

Hoe kan deze stof ingezet worden in de beauty branche?

Alles wat met huidgenezing en huidverbetering te maken heeft, doet uiteraard ook belletjes rinkelen in onze branche. Problemen waar de huid vandaag de dag mee te maken heeft, zijn onder meer verontreinigende stoffen en stress. Deze factoren, bijvoorbeeld in combinatie met het ouder worden, kunnen ervoor zorgen dat de huid minder goed wordt voorzien van zuurstof. Het gevolg is dat de huid niet optimaal werkt. Dat uit zich in uiteenlopende huidproblemen. Denk aan vroegtijdige huidveroudering, een doffe uitstraling, onzuiverheden, etc. Perfluorcarbon kan hierin een belangrijke rol spelen, door ervoor te zorgen dat de toevoer van zuurstof naar de huid wordt verbeterd.

Wat doet perfluorcarbon in huidverzorgingsproducten?

Om in je beauty salon efficiënt aan de slag te gaan met huidverbetering en anti-aging, is het belangrijk dat je inzicht hebt in hoe de producten die je gebruikt werken. In de praktijk leer je steeds beter om de werking van de huid te begrijpen, om oplossingen te zoeken en de resultaten te duiden. Wat perfluorcarbon doet in huidverzorgingsproducten, is dat het zuurstofmoleculen aantrekt.

Perfluorcarbon beschikt over de capaciteit om 49% van zijn eigen gewicht aan zuurstof aan zich te binden. Dit komt min of meer overeen met ons bloedplasma. Om die reden ‘herkent’ de huid dit stofje en neemt het goed op. In de huid trekt perfluorcarbon zuurstof aan uit de onderliggende lagen, waardoor huidproblemen vlotter herstellen. Ook andere werkzame bestanddelen kunnen, dankzij de verbeterde zuurstoftoevoer, efficiënter hun werk doen.

Waarvoor kun je het toepassen in je salon?

Ondertussen wordt perfluorcarbon toegevoegd aan uiteenlopende huidproducten. Het speelt namelijk een belangrijke rol bij het gezond en gehydrateerd houden van de huid. Het versnelt het genezingsproces en versterkt de natuurlijke huidbarrière. Binnen je beauty salon kun je producten met dit ingrediënt bijvoorbeeld inzetten voor het verminderen van acnelittekens.

Daarnaast is het ook een waardevol bestanddeel in anti-aging producten, omdat het de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huidcellen bevordert. Daardoor krijgt het huidvernieuwingsproces een boost. Onder andere de aanmaak van collageen en elastine, die de huid zijn stevigheid en elasticiteit geven, wordt getriggerd.

Verder zien we dat perfluorcarbon ook aan zonnebrandproducten wordt toegevoegd. Onderzoeken hebben uitgewezen dat het de werking van de Sun Protection Factor (SPF) kan verbeteren. Daarnaast wordt dit ingrediënt ook gebruikt in producten die bedoeld zijn voor na het zonnen, vanwege de huidherstellende werking.

Welke zichtbare resultaten mag je verwachten?

We geven je hier een overzicht van de zichtbare resultaten, die je met producten met perfluorcarbon kunt behalen:

  • Verhelpen van doffe, vermoeide huid
  • Opfleuren van de huidtint
  • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
  • Verminderen van acnelittekens
  • Verbeteren van overige littekens
  • Herstellen van de door de zon verbrande huid
  • Stevige en soepele huid
  • Helen van kleine wondjes
  • Herstellen van de geïrriteerde huid

Blijf up-to-date met de Belgische Beauty Federatie

Door up-to-date te blijven over het reilen en zeilen in je branche, van de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied en door je te blijven verdiepen in wat de wondere wereld van beauty allemaal te bieden heeft, kun je je klanten optimaal van dienst zijn. Je kan daarvoor rekenen op de inzet van de Belgische Beauty Federatie. Samen professionaliseren we de branche en groeien we sterker!

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar