Yodeyma stuurt gratis parfumpakketten naar salons – Geen paniek!

Run je een beauty salon in België, dan is het mogelijk dat je een parfumpakket ontvangt van Yodeyma. Of misschien heb je ondertussen al een pakket ontvangen? In Nederland was Yodeyma al eerder bezig met het versturen van gratis promotiemateriaal. Dit riep verontruste reacties op. Wat zit hier achter? Ben ik nu ergens toe verplicht? Moet ik de parfums straks betalen of terugsturen? De Belgische Beauty Federatie (BBF) nam contact op met Yodeyma.

Geen addertjes onder het gras

De BBF kreeg meldingen binnen dat sinds kort schoonheidssalons in ons land ongevraagd pakketten toegestuurd krijgen van Yodeyma. Onze Nederlandse collega’s van het ANBOS gaven aan dat dit in Nederland al langer gebeurt. Zit er een addertje onder het gras? ANBOS liet in een bericht op hun website weten dat het om onschuldige gratis promotie gaat. We wilden het uiteraard ook graag zelf checken en namen daarom contact op met Yodeyma.

De pakketten zijn volledig gratis en vrijblijvend

De BBF kreeg vrijwel direct een duidelijke reactie van Yodeyma. Het bedrijf liet ons weten, dat ze sinds oktober 2018 in België gestart zijn. De gratis parfumpakketten, die naar de salons gestuurd worden, zijn bedoeld als kennismakingspakketten en zijn volledig gratis en vrijblijvend. De salons zijn op geen enkele manier ergens toe verplicht. Je mag de pakketten gewoon openen en gebruiken, zonder dat daar iets tegenover staat. Yodeyma benadrukt dat het bedrijf het op prijs stelt, dat we onze leden hierover informeren en ze geruststellen. Mochten salonhouders naar aanleiding van het gratis parfumpakket interesse of vragen hebben, dan kunnen ze contact opnemen met de klantenservice van Yodeyma via het gratis telefoonnummer 0800 – 31658. Gelieve de Belgische Beauty Federatie hierover NIET te contacteren. Wij staan hier volledig los van en hebben verder niets met deze firma te maken.

Twijfels of misstanden binnen de beauty branche?

Loop je als schoonheidsspecialiste, ondernemer, klant of leverancier binnen de beauty branche tegen zaken aan waar je je vraagtekens bij zet of ben je van mening dat er misstanden bestaan? Maak hier dan melding van bij de Belgische Beauty Federatie, zodat we dit kunnen controleren. Samen houden we de kwaliteit en de betrouwbaarheid van onze branche hoog!

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar

Zoek!