Kan ik mij als nagelstyliste aansluiten bij de BBF?

Lidmaatschap BBF voor nagelstylistenBen je aan het werk als nagelstyliste? En zou je je graag meer gesteund willen voelen vanuit de branche? Dan ben je bij de Belgische Beauty Federatie aan het juiste adres. Wij vertegenwoordigen beauty professionals en behartigen hun belangen bij het uitoefenen van hun beroep. Je lidmaatschap van deze beroepsfederatie zendt ook een duidelijk signaal uit naar de consument; jij staat voor kwaliteit, vakmanschap en hart voor je klant. Wil je je graag als nagelstyliste aansluiten bij de BBF, lees dan hier gauw verder!

Waarom zou je je aansluiten bij een beroepsfederatie?

Samen staan we sterk en kunnen we de branche verder professionaliseren. Door je als nagelstyliste aan te sluiten bij de Belgische Beauty Federatie, laat je aan je klanten zien dat je een goed opgeleide professional bent. Daarnaast kun je bij vragen en problemen met betrekking tot het uitoefenen van je beroep altijd terecht bij de beroepsfederatie. Wij verbinden professionals met elkaar, zodat ze elkaar kunnen steunen en raad kunnen geven. Samen ontwikkelen we bovendien ook de professionele standaarden die er nodig zijn, waaronder kwaliteitsstandaarden en vakinhoudelijke richtlijnen. Deze zijn fundamenteel voor de branche. Dat heeft het verleden wel uitgewezen!

Misstanden in de nagelstyling branche

De afgelopen jaren is er in België heel wat te doen geweest rondom illegale en spotgoedkope nagelsalons. Hier werkten bovenal Vietnamese en Chinese werkneemsters, die tegen een hongerloon kunstnagels verzorgden. Er was sprake van witwaspraktijken en moderne slavernij. Bovendien brachten consumenten hun eigen gezondheid in gevaar door bij dit soort salons binnen te stappen. Beperkte vakkundigheid en slechte hygiënische omstandigheden voerden hier de boventoon. Gelukkig heeft de BBF daadkrachtig kunnen optreden. Daar lees je alles over in dit artikel: Overzicht van onze media-actie inzake illegale nagelsalons! De reden dat we dit hier aanhalen, is om nog eens extra het belang van een beroepsfederatie te laten zien.

Kan ik mij als nagelstyliste aansluiten bij de BBF?

Om je aan te sluiten bij de Belgische Beauty Federatie dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden zijn belangrijk, omdat we hiermee over de kwaliteit binnen de branche kunnen waken. Allereerst dien je aan drie formaliteiten te voldoen. Je dient namelijk te beschikken over:

  • Geldig diploma nagelstyliste
  • Beroepsverzekering
  • Actief ondernemingsnummer of ingeschreven als werknemer

Daarnaast hebben we als beroepsfederatie ook een lijst met opleidingscriteria opgesteld, waar je aan dient te voldoen.

Opleidingscriteria om je als nagelstyliste bij de BBF aan te sluiten

Als nagelstyliste is het belangrijk dat je over voldoende anatomische kennis beschikt met betrekking tot de opbouw, functie en groei van de natuurlijke nagel. Ook dien je over pathologische kennis te beschikken als het gaat om veelvoorkomende nagelaandoeningen. Je weet exact wanneer je wel mag behandelen en wanneer je een klant doorverwijst naar een arts. Verder ben je bekend met alle richtlijnen omtrent hygiëne, desinfectie van materialen en instrumenten en de omgang met klanten. Uiteraard dien je ook alle praktische vaardigheden die bij het vak komen kijken perfect in de vingers te hebben. Bekijk hier het volledige overzicht van de voorwaarden waar je als nagelstyliste aan moet voldoen om je bij de BBF aan te sluiten.

Meld je vandaag nog aan als lid!

We hopen je spoedig te mogen verwelkomen als lid van de Belgische Beauty Federatie. Hier vind je het aanmeldformulier voor de aanvraag van je lidmaatschap.

Lidmaatschap aanvragen

Wenst u deel uit te maken van het netwerk van gecertificeerde professionelen uit de sector? Aarzel dan niet om lid te worden van onze beroepsfederatie!

Meld je online aan als lid!

Zoek een gecertificeerd behandelaar